Mooie liederen, inspirerende verhalen, sfeervol licht en aandacht voor elkaar. Dat is wat velen zoeken in de tijd rond kerst. De Protestantse Gemeente Velp draagt daar graag haar steentje aan bij, ook al is dat wat anders dan in voorgaande jaren. Binnen de mogelijkheden van de Corona-maatregelen heeft zij een feestelijk programma samengesteld.

Op 24 december kunt u via internet een speciale kerstnachtviering meemaken. Deze online-viering komt in plaats van de traditionele kerstnachtdienst en is vanaf 19.00 uur te volgen via  https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252-Kerk-TV-Protestantse-Gemeente-te-Velp. In een  feestelijke en sfeervolle viering hoort u het verhaal over de geboorte van Jezus, een korte overdenking en een kinderverhaal. Ook kunt u genieten van kerstliederen, gezongen door Puur Zang en een band o.l.v. Hans Grotenbreg.

Op eerste kerstdag, 25 december, is er om 10:00 uur een kerstviering. De geboorte van Jezus is een geluksmoment voor de wereld. Dat vieren we door in de dienst geluksmomenten met elkaar te delen. Maar ook wat ons in deze donkere dagen dwars zit krijgt een plaats. Via uw mobiel kunt u uw ‘klacht’ doorgeven en maken we met elkaar een digitale Klaagmuur. Er is prachtige muziek met trompet en orgelspel en voorafgaand aan de dienst zingt een gelegenheidskoor bekende kerstliederen.

Op tweede kerstdag, 26 december, kunt u om 10.00 uur een bijzondere viering bijwonen. In een verfrissende liturgie met klassieke muziek, een eigentijdse boodschap en gedichten staan we opnieuw stil bij Jezus’ geboorte . In deze dienst zal Ensemble Cantico d’Archi uit Velp, muzikale medewerking verlenen. Zij spelen stukken van onder andere  J.S. Bach, M.A. Charpentier en Tomás Luis de Vittoria.

Alle diensten zijn te volgen via Kerkdienstgemist.nl.