Zorg voor de Aarde raakt ons allemaal!
De kerken hebben een belangrijke rol te spelen in de huidige klimaat- en biodiversiteitscrisis. Dat is de overtuiging van theologe Trees van Montfoort, auteur van Groene Theologie, het theologieboek van het jaar 2019. Als kerken (nog / weer) relevant willen zijn, moeten ze laten zien dat ze midden in de wereld staan.
De zorg voor milieu en klimaat moet niet beperkt zijn tot kleine specialistische groepjes binnen en buiten de kerken, niet slechts een van de thema’s in de marge en niet alleen praktisch van aard. In haar boek Groene theologie pleit ze ervoor dat de zorg voor het klimaat het hart van de kerk raakt. Het betekent een ander licht op de Bijbel. Het betekent een herziening van ons (joods-christelijk) wereldbeeld en een herwaardering van de natuur waar de mens onderdeel van is.
Op 29 juni a.s. komt ze haar verhaal vertellen in de Grote Kerk in Velp op uitnodiging van het Groene Team van de Protestantse Gemeente in Velp en in samenwerking met boekhandel Jansen & de Feijter. Stap over de drempel en laat je inspireren door Trees van Montfoort.
Het is de wens van PG Velp dat haar lezing het startsein zal zijn om van praten naar gezamenlijke actie te gaan, van Groen Denken naar Groen Doen. En de start ook van een brede samenwerking tussen de kerkelijke gemeentes en de burgerlijke gemeentes in Rheden, Rozendaal en Arnhem, en met maatschappelijke organisaties, scholen, ondernemingen … Kortom, iedereen in onze mooie Veluwezoom, die milieu, natuur en klimaat een warm hart toedraagt.

  • Datum en tijd: 29 juni, van 15.00 tot 17.00 uur
  • Plaats: Grote Kerk, Kerkstraat 32 in Velp
  • Toegang is gratis
  • Contact: groeneteam@pgvelp.nl