De online editie van Lef!  sept. vindt u hier
Het thema van de PKN voor het nieuwe kerkelijk jaar is: “Van U is de toekomst”. Wij kozen in aansluiting daarop, voor deze Lef! het thema: “Durf op weg te gaan.” Op weg gaan in het vertrouwen dat van God de toekomst is! Dat wensen we van harte toe aan Femke Saar, en haar ouders Tim en Sietske Rutten. Grote zus Zoë  koestert haar kleine zusje op de coverfoto. Femke is de kleindochter van Hannelies en Auke Walda en Marja Rutten.
Gedachten over de toekomst kunnen, naast vertrouwen, ook gepaard gaan met zorgen over het voortbestaan van de kerk. Het is ‘goed’ om dat van elkaar te weten, zodat er ruimte ontstaat om elkaar te bemoedigen en er voor elkaar te zijn! Zoals ook Ellen Luteijn beschrijft  hoe waardevol het is dat zij dit al 37 jaar met een vaste groep mag ervaren in een ‘kloosterweekend’ met behulp van de bijbel en een schriftje. Prachtig. Misschien is  ‘koesteren wat je hebt en vol vertrouwen openstaan voor verandering’ wel de kunst van het leven, zoals we kunnen lezen in de Verdieping. Verder in dit nummer natuurlijk de agenda en uw aandacht extra gevraagd voor de Micha cursus, muzikale optredens in de Oude Jan en in de Grote Kerk , The Continentals (Tribute) op 3 oktober en voor de voorstelling door Kees van der Zwaard over Bonhoeffer op 19 oktober.
En leest u vooral ook even de nieuwe rubriek “Hoe groen ben jij eigenlijk?”  – een stukje bewustwording waarvoor u zomaar de pen ter hand kunt krijgen. Graag gaan we samen met u en met vertrouwen in de toekomst het nieuwe seizoen in.
Joke van der Kolk