Op de Cover van dit paasnummer staat het lege kruis, dat verwijst naar het lijden, sterven èn de opstanding van Jezus. De narcis is het symbool voor een nieuw begin. De verschillende stadia van de narcis symboliseren de groei richting het kruis, daarnaast zijn het bij uitstek paasbloemen. We verlangen er naar om samen te komen en zo de Opstanding te vieren van Jezus. Jezus, die ons laat zien hoe je een levenshouding kunt leren die gericht is op groeien in geloof, vasthoudendheid en doorzetten?
In de Goede week wisselen we van gedachten met elkaar over het thema van iedere Vesper. We vieren het Heilig Avondmaal online, maar wel verbonden met elkaar. In de Paaswake zal de Paaskaars naar binnen worden gebracht. Wat is de symboliek hiervan eigenlijk? Welke symboliek geven wij aan bepaalde voor werpen ? (pag. 14 en 15)
We komen graag weer bij elkaar in het Rondeel, maar deze is wel toe aan een flinke opknapbeurt. (pag. 18 en 19).De tienerkerk organiseert een wandeling voor jong èn oud. Leest u dit vooral!
De Groene Kerk blijft van zich laten horen en geeft nuttige tips en workshops. We mogen lezen hoe we kunnen groeien in geloof door een nestje in ons hart te bouwen waar we God toegang in geven. ( pagina 33)
De redactie wenst u het licht van Pasen toe en veel kracht in de groei van het geloof!
Tiny Richter