De Lef! van april; online te lezen via https://portal.dezaligezalm.nl/read/516/33845
Deze Lef! heeft het thema groeien. Groeien betekent groter worden of toenemen volgens het Nederlands woordenboek. We zien het momenteel volop om ons heen in de natuur. Nieuwe bladeren groeien aan de bomen, de planten komen voorzichtig weer boven de grond.
Groeien doe je ook als mens, lichamelijk maar ook geestelijk. En tenslotte willen we ook als gemeente graag groeien.
Groeien gaat niet vanzelf, daar is voeding voor nodig. Voeding in de vorm van eten maar ook voedsel voor de geest. Dat kunnen we halen uit de zondagse preken, het lezen van boeken, het onderlinge gesprek, bijwonen van voorstellingen en vooral ook het samenzijn. Met elkaar in contact zijn èn blijven. Verbinding zorgt voor verbroedering.
En aandacht, want aandacht doet groeien schrijft Ds. Dirk Jan Brans. Aandacht voor elkaar door de activiteiten die de werkgroep Pastoraat organiseert voor de verschillende leeftijdsgroepen. Hoe belangrijk die aandacht is lezen we ook in de wijkberichten. Aandacht voor de natuur door olv Dick van Dorp de Velperwaarden te ontdekken. En niet te vergeten aandacht voor onszelf zodat we kunnen groeien als medemens en Gods boodschap kunnen uitdragen.
De redactie van lef! hoopt daar een steentje aan te kunnen bijdragen.