Op zondag 28 april 2024, aanvang 14.30, is er in de Grote Kerk aan de Kerkstraat 32 in Velp een heel bijzonder concert. Dit concert wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente in Velp in een samenwerking met de Stichting Cantus Firmus Concertproducties. Het is die middag een concert ter gelegenheid van de her ingebruikname van het uit 1772 daterende monumentale Hess-Orgel dat door Elbertse & Van Vulpen orgelbouwers is uitgebreid met een tweede klavier en een aantal nieuwe registers Een prachtige uitbreiding van dit bijzondere orgel.
Als adviseur van deze uitbreiding is door de destijds opgerichte Stichting Muziek en Orgelcultuur Grote Kerk Velp (Gld.) Aart Bergwerff, één van Neerlands meest veelzijdige organisten, aangetrokken en hij zal op 28 april een indrukwekkend concert geven samen met misschien wel de beste trompettist die we in Nederland hebben, Eric Vloeimans.
Twee topmusici die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de (inter) nationale muziekwereld. Een mooie quote van Aart Bergwerff is: “Orgel en blazers is een gouden combinatie, maar orgel en trompet is een gelukkig huwelijk!”
Eric Vloeimans schuwt geen enkele samenwerking en daarvan is deze wonderlijke combinatie het resultaat. Samen zullen zij een nieuwe grensverleggende versie van het betoverende Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt ten gehore brengen tijdens dit concert.
Na afloop van het concert is er de presentatie van de CD Canto Ostinato van Aart Bergwerff &Eric Vloeimans en uiteraard de gelegenheid deze aan te schaffen.

Deuren open:             14.00 uur
Aanvang Concert:      14.30 uur
Tickets:                      € 22,50  (inclusief consumptie na afloop)
Tickets reserveren via de QR code