Meditatiegroep

Meditatie wordt beoefend in alle religies, ook in het christendom, al eeuwen lang. Het woord komt van het Latijnse woord meditatio, dat is afgeleid van het werkwoord meditari: nadenken, overpeinzen. Mediteren is naar binnen keren in jezelf.

Christelijke meditatie is gericht op ontmoeting: ontmoeting met jezelf, ontmoeting met de ander, ontmoeting met God.

Mediteren kan op verschillende manieren en al die manieren hebben gemeenschappelijke kenmerken. Waar het om gaat is, dat je je lichaam ontspant en dat je zo de basis legt voor verstilde aandacht. Even proberen geen aandacht voor je altijd opspringende gedachten te hebben en ruimte te creëren voor het innerlijk ontvangen van de liefde die je tegemoet stroomt. Dat kan met behulp van teksten, beelden, de natuur of muziek.

Meditatie krijgt pas zin als je het met regelmaat beoefent. Door voortdurende oefening van stil en aandachtig worden ga je geleidelijk de diepe doorwerking ervaren.

Ongeveer twee keer per maand wordt er gemediteerd in de Oude Jan, de oudste spirituele plek in Velp. Iedereen is van harte welkom. We ontmoeten elkaar om 20.00 uur met koffie/thee. Na ongeveer tien minuten zoeken we de stilte op. We maken kennis met verschillende vormen van meditatie, aan de hand van een tekst of beeld, of met muziek. We verlaten de kerk in stilte om 21.00 uur.

Begeleiding: Ds. Dirk Jan Brans: ds.brans@pgvelp.nl