Crèche en Kindernevendienst

Crèche  

Tijdens de kerkdiensten op zondagmorgen in de Grote Kerk is er oppas mogelijk voor kinderen van 0 t/m 4 jaar. Terwijl u de ochtenddienst bijwoont, speelt of slaapt uw kindje in een veilige ruimte vlak naast de kerkzaal. Meldt u zich ‘s morgens even bij de ouderling van dienst of de koster dan wordt er oppas geregeld.

 

Kindernevendienst 4 t/m 12 jaar  

Tijdens alle kerkdiensten op zondagmorgen is er kindernevendienst voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Zij zijn eerst bij de gewone kerkdienst aanwezig en worden vlak voor de Bijbellezing uitgenodigd voor hun eigen dienst.

De voorganger nodigt de kinderen in de basisschoolleeftijd uit naar voren te komen. De kinderen ontsteken daarop aan het licht van de paaskaars een eigen lantaarn. Die nemen zij mee naar hun eigen ruimte. Daar begint de kindernevendienst.

Het is niet nodig uw kind vooraf aan te melden. Wilt u bepaalde zaken overleggen dan kan dat wel vooraf. Neemt u contact op met jeugd@pgvelp.nl

Tegen het einde van de gewone kerkdienst komen de kinderen weer terug in de kerkzaal. U hoeft hen niet op te halen.

De kindernevendienst is helemaal afgestemd op de belevingswereld van kinderen. Er wordt een eigen (bijbel) verhaal voorgelezen en daar volgt een kort gesprekje over met de kinderen. Er zijn verschillende verwerkingsvormen die gebruikt worden.

De kindernevendienstvertellers hebben de beschikking over het tijdschrift voor geloofsopvoeding Kind op Zondag https://www.kindopzondag.nl  

In de Adventstijd (op weg naar Kerst) en in de 40-dagentijd (op weg naar Pasen) zijn er speciale projecten.

Lijkt het je leuk om mee te doen als kindernevendienstleiding mail dan naar jeugd@pgvelp.nl. Je hebt dan ongeveer 1x in de 6 weken de leiding over de kindernevendienstgroep. Wil je een keertje kijken of het wat voor je is dan ben je van harte welkom om een keer vrijblijvend te komen kijken.