Bidden

Of je nu makkelijk woorden vindt, of je lang en veel zwijgt, of je dagelijks tijd vindt of maar af en toe eens: je kunt je ogen sluiten en bidden. Bidden is eenvoudig gezegd: God ontmoeten. Bidden is jezelf openstellen voor God in die dingen die jou het meeste raken. Bidden is je vragen en twijfels bij God neerleggen, is vragen om Zijn steun en leiding. Bidden is ook danken voor de goede dingen in ons leven, voor geluk en liefde, gezondheid en lieve mensen om ons heen.

In de kerkdienst bidden we ook samen. Er kunnen gebedsintenties ingediend worden die de voorganger namens ons in de dienst tijdens het gebed noemt. Bij de ingang van de kerk staat voorafgaand aan de dienst een schaal waar deze verzoeken ingelegd kunnen worden. Er kan ook via onderstaand formulier een verzoek gedaan worden.

Soms is er behoefte aan het aansteken van een kaarsje. Als troost, bemoediging of herdenking. In de Grote Kerk is daar een speciale hoek voor ingericht. Digitaal een kaarsje aansteken kan ook via deze link.

 

Gebedsintentie insturen

7 + 4 =