Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

14 augustus 2022|10:00

Voorganger: Ds. Obe Phillips

PSALM 55 – POTEN IN DE MODDER
Ik weet niet of u het weleens meemaakt in uw droom: dat u vliegt. Ik heb het zelf af en toe, in mijn droom. Dat ik me langzaam los maak van de aarde en met gespreide armen lichtjes heen en weer bewegend, de hoogte inga.. En in de stilte van de blauwe lucht laat ik het lawaai van de wereld en het rumoer van de mensen beneden achter mij.
Dit gebed van David verwoordt de diepte van zijn nood die hij voor Gods aangezicht uitspreekt. Hij zwerft en wordt opgejaagd door de vijand. Zijn benauwdheid wordt veroorzaakt door het schreeuwen van de vijand. We horen hier een mens in nood, belaagd door de vijand.
Ds. Obe Phillips

Deze dienst is ook online te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252

Collectes:
1. Diaconie – Egypte
2. Kerk – seniorenwerk

1e collecte Golfstaten, Egypte
De kracht van bijbelverhalen.

In de Golfstaten groeit de kerk dankzij de toestroom van arbeidsmigranten uit Azië. Ze zijn vaak ongeletterd maar hebben grote behoefte aan bijbelkennis. Het bijbelgenootschap gebruikt hiervoor de succesvolle Storytelling methode. Voorgangers en gemeenteleden worden daarin getraind, na de kerkdiensten zijn er gesprekgroepen en uit de verhalen worden belangrijke levenslessen geleerd. “De bijbel geeft altijd hoop, God is zo trouw!”
Steun aan deze collecte kan ook via NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie in Utrecht o.v.v. projectnummer Z 009195

U kunt ook uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Gegevens

Datum:
14 augustus 2022
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps