Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kerkdienst: Ds. Fred Omvlee

1 september|10:00 - 11:00

Elvis-kerkdienst: Crying in the Chapel!

Op zondag 1 september 2024 zal er een speciale Elvis-kerkdienst gehouden worden in de …kerk te Velp . In januari 2025 zal het 90 jaar geleden zijn dat Elvis Presley geboren werd. Hij werd de eerste superster die met zijn goede looks, stem en kledingstijl de jongeren in de jaren vijftig inspireerde. Hij mengde gospel, country en rhythm and blues tot rock and roll. Met Heartbreak Hotel wist hij de jonge John Lennon, Keith Richards, Bob Dylan en Bruce Springsteen te inspireren. Elvis’ carrière kende ups en downs: hij heeft twee jaar in militaire dienst gezeten in Duitsland, hij maakte jarenlang B-films, maar in 1968 maakte hij een come back.
Dominee Fred Omvlee is in het dagelijks leven geestelijk verzorger en Elvis-fan en organiseert al 22 jaar Elvis-kerkdiensten, waarin hij ook zelf zingt. ‘Wat veel mensen niet weten is dat Elvis het liefst gospels zong, van het begin van zijn carrière tot zijn laatste concert in 1977. Elvis zei geregeld: ‘Er is maar één King en dat is Jezus Christus’.
‘Elvis overleed op 42-jarige leeftijd in 1977. Hij was verslaafd aan medicijnen: pillen. Die had hij leren slikken in zijn diensttijd. Hij zag er geen kwaad in. Helaas leidde het tot een ongelukkig en depressief einde aan zijn leven. Maar mijn boodschap is: ‘Zelfs al eindig je als Elvis, je valt niet uit Gods hand’’. In de Elvis-kerkdienst horen we het levensverhaal van Elvis met enkele van zijn grootste hits, en we horen en zingen samen veel Elvis-gospels: het is verder ook ‘gewoon’ een kerkdienst met toepasselijke bijbellezing, gebeden en zegen’. Fred Omvlee zingt veel nummers als Crying in the Chapel, Amazing Grace en How Great Thou Art zelf.

Collecte:
Diaconie – KiA
Kerk – Kerkblad Lef!

Gegevens

Datum:
1 september
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps

Organisator

Protestantse Gemeente Velp